16/5/07

UEFA CUP



Στην Primera Division οι δύο ομάδες έχουν απόσταση 19 βαθμών. Η Σεβίλλη είναι μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου με καλές πιθανότητες, τη στιγμή που η Εσπανιόλ βρίσκεται στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, δίχως βλέψεις για κάτι καλύτερο.
Οι δύο σύλλογοι, όμως, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο «Χάμπντεν» Παρκ» για τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου θα κριθούν κόποι μιας χρονιάς, με αποτέλεσμα η απόσταση στην Ισπανία να μην δημιουργεί μεγάλο προβάδισμα υπέρ των Ανδαλουσιάνων, αφού οι Καταλανοί έχουν καταπλήξει με τις δυνατότητές τους.
Η Εσπανιόλ στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετρά έντεκα νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ είναι η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση (32) και έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ, τον Ουρουγουανό Βάλτερ Παντιάνι (11 γκολ). Η επιβλητική εμφάνιση απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης απέδειξε ότι οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτου διαμετρήματος και εκτός των άλλων, έχουν κι ένα παραπάνω κίνητρο να τα καταφέρουν στον τελικό.
Το καλοκαίρι του 2006, η Σεβίλλη έσπαγε την «κατάρα» που είχε πέσει στην ομάδα από το 1948, χρονιά που οι Ανδαλουσιάνοι κατέκτησαν το τελευταίο τους τρόπαιο. Το συγκρότημα του Χουάντε Ράμος κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ωστόσο συνέχισε εξίσου δυναμικά, σε μία προσπάθεια να αλλάξει άρδην την ιστορία. Η φετινή πορεία άρχισε με την άνετη κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης απέναντι στην πρωταθλήτρια της «γηραιάς Ηπείρου» Μπαρτσελόνα, ενώ τη δεδομένη στιγμή η Σεβίλλη βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης και τους Καταλανούς, που μοιράζονται την κορυφή της Primera Division, στον τελικό του Copa del Rey, όπου θα αντιμετωπίσει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Χετάφε και φυσικά στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: