27/8/07

Ο όλεθρος συνεχίζεται




Στους 63 οι νεκροί
Δύο ακόμη άτομα προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, φτάνοντας τα 63. Πρόκειται για έναν από τους δύο εγκαυματίες, που μεταφέρθηκαν από το χωριό Μίστρος Ευβοίας και έναν ακόμη άνδρα, ο οποίος εντοπίσθηκε στα Άγναντα της επαρχίας Πηνείας στην Ηλεία.
Κατά τη νεώτερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Σταμούλη, τις τελευταίες ώρες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα, Πέλλα, Έβρο, Κορινθία, Ζάκυνθο, Ναύπλιο και Τεγέα.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε εννέα αιτήματα για εκκένωση κοινοτήτων με πτητικά μέσα από ισάριθμες απειλούμενες κοινότητες.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι κάτοικοι οι αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο που εστάλη, ενώ σε άλλες τα αιτήματα απορρίφθηκαν,καθώς διαπιστώθηκε ότι στα απειλούμενα χωριά, υπήρχε δίοδος διαφυγής και δεν συνέτρεχε λόγος μεταφοράς από τον αέρα.

Στο χορό της φωτιάς μπήκαν πριν μία περίπου ώρα και τα Επτάνησα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Γιάννη Σταμούλη, στα μεγάλα μέτωπα, που μαίνονται, σε πλήρη εξέλιξη, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Αττική, Βοιωτία, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Μεσσηνία, Εύβοια, θα επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας 310 οχήματα, με 1050 άνδρες και 400 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα.

source.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: