24/5/07

Υπέροχη εκδίκηση......




Το… πιάτο περίμενε κρύο δύο χρόνια. Και τελικά η Μίλαν το σέρβιρε στη Λίβερπουλ μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον «Σούπερ Πίπο» Ιντσάγκι που σκόραρε και τα δύο γκολ, η Μίλαν νίκησε τη Λίβερπουλ με 2-1 και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2007. Αν και δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, οι «ροσονέρι» μπόρεσαν να φέρουν το τρόπαιο στο Μιλάνο που «καίγεται» από τους πανηγυρισμούς των οπαδών της.

23/5/07

Champions League....The final...


Η Αθήνα είναι εδώ και μερικές ημέρες η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται απόψε με τον 52ο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ -αν προτιμάτε- μεταξύ της τυπικά γηπεδούχου Μίλαν και της Λίβερπουλ.
Εντεκα τρόπαια, 6 των «ροσονέρι» και 5 των «ρεντς», θα κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, σε μία επανάληψη του προ διετίας τελικού της Κωνσταντινούπολης.
Οι Ιταλοί θέλουν να φτάσουν τα 7 τρόπαια και να πλησιάσουν την κορυφαία Ρεάλ των 9 Κυπέλλων, οι Αγγλοι θέλουν για λογαριασμό τους την κούπα, ώστε να τις κάνουν 6 και να πιάσουν τη Μίλαν στη 2η θέση.

18/5/07

m.a.l.a.k.a ΟΠΑΠ


Ήθελα να πω και κάποια πράγματα για το νέο κουπόνι. Εδώ και 3 μήνες που έχει πάρει το στοίχημα η ΟΠΑΠ Α.Ε, δεν έχω δει χειρότερα κουπόνια παγκοσμίως και ειδικά αυτό που έχουμε στα χέρια μας!!! Εδώ και πολύ καιρό έχει εξαφανιστεί η Αυστρία 1, η Αυστρία 2, η Δανία και τώρα δεν βάζουν κάποια ματς από Τουρκία και Β' Ιταλίας, ενώ όλη η μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας δεν υπάρχει καν στο κουπόνι!!! Ρε παιδιά να σας πω κάτι; Ο κοινωνικός τουρισμός έχει πολύ καλές προσφορές για τσάμπα διακοπές σε όλη την Ελλάδα. Δεν πάτε καμιά βόλτα να ησυχάσουμε; Είστε επιεικώς απαράδεκτοι και τρομέρα άσχετοι!!! Θέλετε να παίξει ο κόσμος σε εσάς με τριάδες και γκανιότα 800% και με ματς που δεν υπάρχουν. Το λέω στα ίσια και όποιος θέλει ας παρεξηγηθεί!!! Όποιος παίζει στον ΟΠΑΠ είναι τρομερό κορόιδο!!!

17/5/07

Sevilla και πάλι....

Αν μια ελληνική ομάδα πάρει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μπορεί να ντυθούν οι παίκτες τσολιάδες! Τώρα που η Σεβίλλη κατέκτησε το τρόπαιο, ο Χοσέ Λουίς Μάρτι είναι απολύτως δικαιολογημένος να φοράει την κάπα του ταυρομάχου και να πανηγυρίζει. Εκείνη την ώρα όλα επιτρέπονται...

16/5/07

UEFA CUP



Στην Primera Division οι δύο ομάδες έχουν απόσταση 19 βαθμών. Η Σεβίλλη είναι μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου με καλές πιθανότητες, τη στιγμή που η Εσπανιόλ βρίσκεται στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, δίχως βλέψεις για κάτι καλύτερο.
Οι δύο σύλλογοι, όμως, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο «Χάμπντεν» Παρκ» για τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου θα κριθούν κόποι μιας χρονιάς, με αποτέλεσμα η απόσταση στην Ισπανία να μην δημιουργεί μεγάλο προβάδισμα υπέρ των Ανδαλουσιάνων, αφού οι Καταλανοί έχουν καταπλήξει με τις δυνατότητές τους.
Η Εσπανιόλ στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετρά έντεκα νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ είναι η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση (32) και έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ, τον Ουρουγουανό Βάλτερ Παντιάνι (11 γκολ). Η επιβλητική εμφάνιση απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης απέδειξε ότι οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτου διαμετρήματος και εκτός των άλλων, έχουν κι ένα παραπάνω κίνητρο να τα καταφέρουν στον τελικό.
Το καλοκαίρι του 2006, η Σεβίλλη έσπαγε την «κατάρα» που είχε πέσει στην ομάδα από το 1948, χρονιά που οι Ανδαλουσιάνοι κατέκτησαν το τελευταίο τους τρόπαιο. Το συγκρότημα του Χουάντε Ράμος κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ωστόσο συνέχισε εξίσου δυναμικά, σε μία προσπάθεια να αλλάξει άρδην την ιστορία. Η φετινή πορεία άρχισε με την άνετη κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης απέναντι στην πρωταθλήτρια της «γηραιάς Ηπείρου» Μπαρτσελόνα, ενώ τη δεδομένη στιγμή η Σεβίλλη βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης και τους Καταλανούς, που μοιράζονται την κορυφή της Primera Division, στον τελικό του Copa del Rey, όπου θα αντιμετωπίσει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Χετάφε και φυσικά στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

14/5/07

ΛΑΡΙΣΑ και Παλικαρίσιο διπλό.....







Για 81' η Λάρισα έπαιζε με την τύχη της και βρισκόταν με το ένα πόδι στη Β' Εθνική. Από το σημείο εκείνο και μετά, όμως, θαρρείς και όλο το σύμπαν συνωμότησε, για να μείνει τελικά στη Super League. Και τα κατάφερε. Οχι βέβαια πως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν άξιζαν τη νίκη με 2-1 επί της Καλαμαριάς.
Την άξιζαν και με το παραπάνω, αφού και καλύτεροι ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των «Ποντίων»- και κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, σε ένα σημείο όπου η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά και τα πόδια των ποδοσφαιριστών ακόμη περισσότερο.
Απλά, η ομάδα του Γιώργου Δώνη χρειάστηκε και την τύχη, για να φθάσει στο στόχο της. Από την άλλη πλευρά, η Καλαμαριά πάλεψε το παιχνίδι στα ίσα, κατάφερε να προηγηθεί ακολουθώντας την έξυπνη τακτική του Μάκη Κατσαβάκη, αλλά στη συνέχεια προδόθηκε από τα λάθη των παικτών της.

Το 10ο στον Πειραιά!!!!!!!!!!!!!!



Ως συνήθως, τον Μάιο γιορτάζει ο Πειραιάς. Αυτό συνέβη και την Κυριακή το βράδυ στο Καραϊσκάκη όπου ο ΘΡΥΛΟΣ των γηπέδων γιόρτασε την κατάκτηση του 10ου πρωταθλήματος τα τελευταία 11 χρόνια. Η φιέστα κατάκτησης του τίτλου τα είχε όλα. Αστέρια του παρόντος αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος αφού εκεί ήταν παίκτες που συνέβαλαν στην κατάκτηση των 10 πρωταθλημάτων. Η κορύφωση ωστόσο ήλθε στις 21:00, όταν ο Πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Πέτρος Κόκκαλης, παρέδωσε το τρόπαιο στον αρχηγό των «ερυθρολεύκων», Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
Πριν από την απονομή ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει παίκτες του παρόντος και του παρελθόντος σε περίτεχνες ενέργειες εντός αγωνιστικού χώρου. Την πρόσκληση του Θρύλου αποδέχθηκαν και τίμησαν τη φιέστα με την παρουσία τους οι Καρεμπέ, Ζιοβάνι, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Αλεξανδρής, Αμανατίδης, Μητρόπουλος, Νινιάδης, Γκόκιτς, Μπάντοβιτς, Στρακόσια και Καρασαββίδης

Αυτοκτονία για Barcelona........


Να φύγει και να μην ξανάρθει μια εβδομάδα όπως αυτή που τελείωσε χθες θα εύχονται στην Μπαρτσελόνα! Μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στο Κύπελλο με το 4-0 από τη Χετάφε, οι «μπλαουγκράνα» αποχαιρέτησαν σε μεγάλο βαθμό και το πρωτάθλημα.
Ενα γκολ του Ραφαέλ Σόμπις στο 89’ επέτρεψε στην Μπέτις να «φρενάρει» την Μπάρτσα στο «Καμπ Νόου» (1-1) και ταυτόχρονα... ανέβασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με τη «βασίλισσα» να υπερισχύει της Μπάρτσα στην ισοβαθμία.

Τι είχαμε, τι χάσαμε...;



Έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι! Αύγουστο μήνα με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το φινάλε ήταν παρόμοιο. Έστω κι αν η αυλαία έπεσε Μάιο, η θερμοκρασία ήταν και πάλι υψηλή. Στους εννέα μήνες που μας έκανε συντροφιά πέρασε από πολλά στάδια. Κρύο, παγωμένο, ουδέτερο, ζεστό και καυτό... Το πρώτο πρωτάθλημα της νέας εποχής ολοκληρώθηκε και το ερώτημα αν η League ήταν Super παραμένει αναπάντητο.

2/5/07

You never walk alone.........


Κλαρίνο χθες για Chelsea μετά την ήττα από την Liverpool στα πέναλτυ(4-1) με τον εκπληκτικό Reina να αποκρούει σε δύο πέναλτυ....Ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται σήμερα με Milan και Mantchester να μαχονταιγια την κατάκτηση του εισιτηριου που οδηγει στον μεγαλο τελικο της Αθήνας στις 23 Μαιου